Karen Hækkerup

Hanne favnede hele familien

Dagplejeren skabte det nære miljø, Karen Hækkerup ikke selv kunne give sin datter, fordi hun skulle arbejde.

Det var ikke nogen katastrofe, da folketingsmedlem Karen Hækkerup (S) flyttede til Dragør – og ikke kunne få vuggestueplads til sin bare syv måneder gamle datter Kirstine.
For familien havde tidligere boet i Københavns Kommune og været i samme situation med de to ældre børn. Dengang blev problemet løst med en privat pasningsordning. Og erfaringerne var gode.
”Så det var okay for os at sige ja til en plads hos en dagplejer, som oven i købet boede på vej til den skole, hvor de to store skulle afleveres,” siger Karen Hækkerup og fortsætter med begejstring:
”Det er lidt af et lotteri. Men Hanne, vores dagplejer, var et scoop. En kvinde, som kunne favne både Kirstine og resten af familien.”

Så blev Hanne syg
Efter nogen tid blev Hanne imidlertid langtidssygemeldt, og Kirstine blev sammen med Hannes øvrige børn flyttet til dagplejer Susan.
”Men det var ikke noget problem. ...For Kirstine kendte hende fra de ugentlige legestuer, hvor flere dagplejere og deres børn mødtes og legede sammen," siger Karen Hækkerup.
”Det var virkelig en lettelse, at hun ikke skulle hen hos en fremmed.”

Kirstine elsker dem
Karen Hækkerup er ikke i tvivl: Dagplejen er en fantastisk ordning for små børn.
”Den kan give det familiære, tætte, trygge og kærlige miljø, som man ikke selv kan give, når man er på arbejde.”
”Vores dagplejere har også været gode til at arrangere ture med børnene. Nærmest dagligt. De har bestemt ikke været stueplanter.”
I dag er Kirstine tre år og går i Vierdigets Børnehave. Men når hun får ferie, skal de ned og hilse på de to dagplejere, forsikrer hendes mor.
”Både Hanne og Susan. Kirstine elsker dem begge.”

 

Pædagogik