Dreng ligger på maven på stor bold og kaster lille rød bold

Leg på stor bold

Kaste til måls er en god leg til at øve øje-håndkoordinationen.

Bag om legen
Øje-hånd koordinationen er vigtig i forhold til at kunne samordne det, man ser, med bevægelser fra hånd og arme. En god øje-håndkoordination er afgørende i mange aktiviteter, såsom at gribe en bold, skrive bogstaver og tal, løfte noget op osv.

Rekvisitter
En stor gymnastikbold og kasteskyts som små bolde, klodser eller lignende, samt et mål: En spand en hulahopring eller en tæppeflise.

Underlag 
Legen kan leges på alle underlag, men vær opmærksom på, at et meget glat underlag kan få bolden til at blive alt for 2levende” og svær at styre. Legen kan leges på alle underlag, men vær opmærksom på, at et meget glat underlag kan få bolden til at blive alt for "levende” og svær at styre.

Antal deltagere
En mesterskytte pr. voksen.

Sådan gør I
Placer et mål, en hulahopring, en tæppeflise eller andet foran bolden. Lad barnet maveliggende kaste til måls med enten rissække, bolde eller lignende.
Prøv først at lade barnet ramme, mens bolden står stille. Senere kan legen udvides ved, at kastet foregår midt i rullebevægelsen. Sørg for at placere dig i en stilling, hvor du sidder behageligt, og hverken vrider eller overbelaster din ryg, for denne leg kan trække ud, når først mesterskytten får startet op. 

 

Motorik

Pædagogik og mad

Billedserie